Несебър и Мцхета сключиха споразумение за сътрудничество

/ netinfo
Навръх празника на  Несебър, кметът Николай Димитров отправи покана за приятелство и сътрудничество към Гиорги Капанадзе - кмет на Мцхета. Градът е древната столица на Грузия и има статут на обект на световното културно наследство.

Това е възможност и повод за развитие на отношения на приятелство, обмяна на опит и практики в опазването на  древните паметници на архитектурата и историята, и е солидна основа за начало на полезни и взаимоизгодни отношения.

Несебър: Има работен проект за модерен аквариум

Политиката, която  общинското ръководство през последните години  следва, е обърната към установяване на сътрудничество с градове, включени в листата с обекти на ЮНЕСКО, не само поради високия престиж на статута, който споделяме.

Нашите интереси са да развиваме активни, ползотворни и дълготрайни връзки, чрез обмяна на опит в сферата на разкриване, съхранение и популяризация на културното наследство, което притежаваме.

По време на своята визита г-н Капанадзе беше придружен от директора на център за културно наследство и туризъм на Мцхета- Реваз Мамулашвили и зам.-кметът по социалните въпроси - Марина Зурабашвили.

Подписи върху меморандума за сътрудничество положиха кметът на Несебър- Николай Димитров и кметът на Мцхета - Гиорги Капамидзе. Събитието се състоя на 15 август в емблематичната сграда на старото кметство.