Румен Леонидов представи "Първият след Бога" на Неда Антонова
Румен Леонидов представи "Първият след Бога" на Неда Антонова / пресцентър
„Левски не е убиец и не се нуждае от историческо снизхождение“. Това заяви в Бургас писателката Неда Антонова по време на представянето на новата й книга „Първият след Бога“. Авторката се срещна с многобройни свои почитатели, интересуващи се от личността и съдбата на Апостола и от начините, по които могат да бъдат направени и защитени исторически открития, а после да бъдат вплетени в увлекателни литературни произведения.
 
Книгата и авторът й бяха представени от Румен Леонидов – поет, журналист, редактор и  издател на „Първият след бога”.  Повечето от книгите на Неда Антонова  се базират на исторически събития и личности, което ги прави изключително убедителни. Така съзнателно премълчавани в историята ни имена стават познати и близки на читателите. „С „Първият след  бога” Неда Антонова променя историята”, заяви още Румен Леонидов. 
 
Тя е направила задълбочени проучвания на съдебния процес срещу Васил Левски, издирила е документи и писма със съмнителна историческа  истинност и авторство, съпоставила е факти, направила е логически заключения и категорично доказва:  Левски не е убиец!
 
Авторката е направила още няколко открития:  Хаджи Иванчо Пенчович не е предател и е несправедливо заклеймен от историята, Две от писмата, на които се базира присъдата на Левски, са фалшифицирани, Апостолът е жертва на заговор в битката между две империи – османската държава и Русия.