Най-изявените в България отправят Глас към небесата тази вечер
Най-изявените в България отправят Глас към небесата тази вечер / netinfo

Най-изявените спортисти, изпълнители и актьори от три поколения ще отправят тази вечер глас към небесата, в памет на загиналите на пътя деца в България. Големият благотворителен концерт ще започне в 19.30 часа в Летния театър на града, при вход свободен.
Събитието, което премина с голям успех в Бургас през 2012 година, а после и в зала 1 на НДК в столицата се връща за породен път в морския град за да заостри вниманието върху войната по пътищата и десетките й жертви, сред които са и невинни деца.

Зад мисията за защита на децата на пътя стои отново вече бившата депутатка Калина Крумова и фондация "Безопасни улици от Валя".

"Благотворителността е по желание и тези, които искат могат да дарят пари, колкото искат и ако искат. Нашата основа идея за този концерт е всеки да си тръгне по-различен, пешеходец, който не се оглежда и говори по телефона, докато е на улицата и един шофьор, който зад волана е насочил вниманието си 100% към пътя и знае как се кара в града",сподели Калина Крумова.

Според нея, ако един човешки живот бъде спасен, чрез тази кампания, ще струва много повече от всички събрани средства. Със старта на мисията миналата година бяха извършени редица законодателни промени, свързани с безопасността на пътя, бяха изградени и 9 пешеходни пътеки.

"Каузата за живот, за спокойствие на пътя и безопасни улици, няма цвят и политическа насоченост, както миналата година много хора решиха да интерпретират. Кой ще застане зад нея и кой политик ще има смелостта да погледне в очите хората, загубили децата си на пътя и да застане до тях като чевк, а не като представител на партия би било много важно. Пакони получиха всички представители на държавна и местна власт. Ние ги каним не като хора, от които зависи нещата да бъдат по-добри и хората, котио са в траур да знаят, че малко или много смъртта на техните деца има някакъв смисъл и хората на улицата могат да бъдат много по-спокойни, когато излизат", допълни още Калина Крумова.