„На брега” посветен на Дани Ингилизова
„На брега” посветен на Дани Ингилизова / Пресцентър
„На брега” посветен на Дани Ингилизова
61391
„На брега” посветен на Дани Ингилизова
  • „На брега” посветен на Дани Ингилизова

Единадесетото издание на „София филм фест „На брега” ще бъде посветено на светлата памет на Йорданка Ингилизова – негов основател, вдъхновител и основен двигател до миналата година, когато напусна този свят. Това съобщи артистичният директор на феста Георги Дюлгеров.

Той ще трае от 14 до 22 март. Прожекциите ще бъдат в Общинско кино „АБ” (Театър „Адриана Будевска”). За пръв път тази година журито ще бъде председателствано от бургаския режисьор Христо Димитров - Хиндо. Отново ще бъде присъдена и наградата на публиката.

Един от хитовете ще бъде сегашният кандидат за „Оскар” на Михаел Ханеке. Още в листа са „Ангелският дял” на Кен Лоудж, „Епизод от живота на събирача на желязо” от Босна и Херцеговина, „Ловът” от Дания, сръбският „Смърт на човек от Балканите” и „Отвъд хълмовете” на Кристиян Мунджу.

Три български ленти ще видят любителите на киното от Бургас: „Витоша”, „Цветът на хамелеона” от сценариста на „Дзифт” и „Джулай” на ирил Станков. В програмата са предвидени още руски и турски филми. Отново ще има конкурс за късометражни творби.

Чуйте повече от режисьора Георги Дюлгеров в звуковия файл