Манев настоява за поставяне на светофар
Манев настоява за поставяне на светофар / netinfo

Лидерът на партия "Средна европейска класа" и общински съветник Георги Манев настоява за изграждането на светофар на булевард “Димитър Димов”. Искането му е провокирано от поредния пътен инцидент станал на 24 февруари, при който е пострадала 33 – годишна жена.

Още в началото на месец юни 2007 г. Манев внесе за разглеждане в предишния Общински съвет докладна записка, с която искаше поставяне на съоръжението. Тогава лидерът на СЕК бе потърсен от директори на пет бургаски училища и стотици граждани за съдействие за решаването на проблема. По негова инициатива бе организирана подписка, в която за една седмица се включиха 1 400 души. Пътното платно се пресича от десетки ученици, които пътуват за Поморие, Несебър и Слънчев бряг, и безопасността на движението им не е достатъчно гарантирана от единствената пешеходна пътека тип "зебра“.

Именно заради това Манев и групата съветници от СЕК в местния парламент на Бургас настояват веднага след одобрението на бюджета в края на февруари да започнат реални действия по проектирането и изграждането на съоръжението. За него в бюджета за 2008 г е предвидена сумата от 80 хиляди лева.