Корабчета с радиоуправление край стената на приказките
Корабчета с радиоуправление край стената на приказките / netinfo

Готов е идейният проект за възстановяване на „Стената на приказките” в Морската градина на Бурга – съобщиха от общината.  Приказната стена и водното огледало до нея са изградени преди пет десетилетия и до днес районът около архитектурния ансамбъл не е благоустрояван. В момента конструкция е демонтирана.

Проектът за новата „Стена на приказките” предвижда тя да бъде изградена с нов дизайн. Вместо предишните апликации, в стената ще има отвори с различна форма, през които децата ще могат да преминават. Предвидени са тематични участъци, където малчуганите ще се учат да броят и да познават часовете върху циферблата. Край стената ще бъде оформено и декоративното езеро. То ще бъде с миниатюрен пристан, от който ще могат да се пускат корабчета с радиоуправление.

Предстои изготвяне на технически проект и търсене на външно финансиране за реализиране на възстановителните дейности по европейските програми. Ако такова финансиране не бъде спечелено, Община Бургас ще изпълни проекта със собствени средства – допълват от администрацията.