т
т / Thinkstock/Getty Images

Кметът на Бургас предлага "червените кортове" до хотел „Приморец“ да бъдат отдадени на концесия. Искането ще бъде гласувано в края на месеца при редовното заседание на местния парламент. Предвид необходимостта за осигуряване на средства за изграждане на обекта, директорът на ОП „Спортни имоти“ е направил предложение реконструкцията да бъде осъществена посредством форма на публично-частно партньорство.

Направен е и технически анализ на мястото, като в него се отбелязва, че в Бургас е налице нуждата от изграждане на допълнителни спортни съоръжения за практикуване на тенис, както и че към настоящия момент нито една от общинските спортни зали не разполага със скуош корт. 

По предложение на експертите на общината, концесията трябва да бъде 32 години, като през първите 2 да се извършат инвестициите, до 25-тата, инвестиционните разходи се откупуват, а през последните 7 години, концесионерът генерира печалба. Съгласно изготвените анализи той следва да извърши в обекта инвестиция в размер на 1 928 698 лева без ДДС. Срокът за изпълнение е определен на 24 месеца. Концесионерът ще плаща на Общината 3 % от реализираните годишни приходи от експлоатацията на обекта, но не по-малко от 10 000 лв. годишно.