Ивайло Дражев: Искаме референдум за истинските проблеми на Бургас
Ивайло Дражев: Искаме референдум за истинските проблеми на Бургас / netinfo

Лидерът на ПП „Роден край” Ивайло Дражев ще входира искане до областния управител за насрочване на референдум в Бургас. То се основава на чл. 22 от Закона за допитвания до народа, въз основа на който Л.Пантелеев може да насрочи ново допитване.

Ще се потърси мнението на бургазлии за замърсителите на града и за увеличените данъци и такси, което според Дражев са основните проблеми на бургазлии, а не петролопровода Бургас - Александруполис. При евентуален референдум ще се отговаря с „ДА” и „НЕ” на въпросите - 1. Одобрявате ли спирането на всички замърсяващи инсталации и производства в „Кроношпан” и Нефтохим, както и налагането на жестоки екологични такси на самите търговски дружества? 2. Одобрявате ли увеличението на местните данъци и такси, гласувани от новия общински съвет и кмета на Община Бургас?

"Готови сме да приложим многобройни доказателства, лабораторни анализи и изследвания, потвърждаващи замърсяването на въздуха и околната среда в Общината. А увеличението на местните данъци и такси е абсолютно неадекватно и непочиващо на никаква икономическа логика" сe казва в искането до областния управител.

Ивайло Дражев заяви, че неговата партия ще финансира референдума и ще осигури организационната и техническа подготовка. Според него евентуалната дата може да е 1 юни 2008 г.