Главсекът на МВР пред „Дарик”: Мерките за сигурност в Бургас засилени
Главсекът на МВР пред „Дарик”: Мерките за сигурност в Бургас засилени / Снимка: Лалка Димитрова

Засилени мерки за сигурност са въведени в Бургас. Това съобщи току-що за „Дарик"- Бургас главният секретар на МВР комисар Георги Костов. Под охрана от полицията са поставени възлови пътни артерии на входа и изхода на града. Според непотвърдена информация, контролът е засегнат заради бягство на затворник.

„Рано е още да се говори", подчерта комисар Костов. Той отрече извънредната ситуация да е свързана с тиражираните информации за бягство на един от двамата наркотрафиканти, заловени в Странджа с хероин за 2 милиона лева. Както „Дарик" вече писа, в петък гранични полицаи спряха рекордна пратка от близо 50 кг хероин в средецкото село Белеврен.

Съдът днес наложи постоянен арест на задържаните за престъплението Желязко Шиников и Йордан Йорданов. Пред наш репортер адвокатът на Шиников - Захари Кирилов уточни, че преди минути е провел телефонен разговор с ареста, откъдето са му събщили, че  обвиняемият в момента е под стража.
От МВР- Бургас засега пренасочват за подробности по случая към Министерството на правосъдието. Директорът на затвора Бранимир Мангъров не отговаря на мобилния си телефон.