"Пеещите обувки" разказва за живота и ключовите моменти в кариерата на Леа Иванова
"Пеещите обувки" разказва за живота и ключовите моменти в кариерата на Леа Иванова / архив
Филмът „Пеещите обувки“ за живота на голямата българска певица Леа Иванова и нейният съпруг композитора Еди Казасян, могат да видят довечера почитателите на седмото изкуство в Бургас. Той е поредната прожекция от „петнадесетия „София филм фест „На брега“. Започва в 20.00 часа, в общинско кино „АБ“ в салона на театър „Адриана Будевска“.

В ролите са Рая Пеева, Юлиян Петров, Донна Бангьозова, Борислав Чучков, Ернестина Шинова, Алексанъдр Алексиев, Стефан А. Щерев, Стефан Вълдобрев, Стоян Алексиев, Кръстьо Лафазанов и други. Режисьор на лентата е Радослав Спасов, който е оператор на над 30 български филма, а е автор и на „Сирна неделя“ (1993) и „Откраднати очи“ (2005 година).

По-рано през деня, от 18.00 часа в конкурса за късометражни филми от конкурса „Джеймисън“ ще се завърти копродукцията на Великобритания, Франция и Белгия „Аз, Даниел Блейк“. Тя разказва за безработния дърводелец Даниел и самотната майка с две деца Кейти, които трябва да се заселят в пенознат град, на 500 километра от Лондон.