Акцията по почистване ще е на 26 декември
Доброволци, дегизирани като Дядо Коледа, ще чистят плажа Аркутино край Приморско в рамките на кампанията за опазване на околната среда "Чистата Коледа" 2022.

"По този начин ще помогнем на природата и ще фокусираме общественото внимание върху проблемите със замърсяването на Черно Море
и през есенно-зимния, празничен сезон. Акцията по почистване ще е на 26 декември, ще започне от 10:00 ч. и ще продължи до 13:00 ч.", казаха за БТА организаторите й. 

"Очакваме да се включат около стотина души от цялата страна. Кампанията се провежда за пета поредна година, като сега тя ще премине под мотото "Морето не е за една ваканция", каза Мартина Панайотова от екипа на организаторите.

"Присъстващите ще бъдат облечени като Дядо Коледа и други приказни герои. Събитието е подходящо и за най-малките", добави Панайотова. 

"Целта е да опазваме и да се грижим за морето целогодишно, а не да се сещаме за него само през лятото и когато ни се доходи на плаж. През зимата се натрупват също много отпадъци заради теченията", заяви Панайотова.

Тя каза, че доброволците, които досега са се включвали в кампанията, са събрали общо два тона пластмасови отпадъци. 
Галя Тенева, БТА