Черноморец спря серията от победи на Литекс в Ловеч
Черноморец спря серията от победи на Литекс в Ловеч / netinfo

 


„Черноморец-Бургас" и „Литекс" останаха единствените два отбора без загуба в „А" група и след прекия двубой помежду им от 7-я кръг на А група. Мачът в Ловеч завърши 0:0. Съперниците създадоха по няколко изгодни положения, но никой нямаше шанс да вкара гол. Младият главен съдия Богомил Маринов не се измори да дава преки свободни удари в полза на домакините, но Паскал Борел спаси всички удари на щатния изпълнител Христо Янев. Веднъж и дясната греда помогна на немския страж на „Черноморец". За „акулите" с отлични възможности за гол се разминаха Дос Сантос и Фернандес, а четвърт час преди края силен шут на резервата Пламен Крумов беше спасен с мъка от вратаря на „Литекс".

Така „Черноморец-Бургас" стана първия отбор, който спря серията от 17 поредни победи на ловчанлии пред собствена публика. В 8-я кръг на „А" група, на 27-ми септември бургаския тим приема „Славия".
Според Балъков в такива мачове е важно да не се губи и отбора го е постгигнал. „И „Литекс" не рискуваше. През първото време играхме по-отворено, а през второто заложихме на сигурността. Доволен съм от точката, въпреки че искахме да вземем 3", сподели след края на двубоя мениджърът на „акулите" Красимир Балъков. Той определи „Литекс" като много хармоничен отбор.