Бургаските социалисти избират лидер
Бургаските социалисти избират лидер / netinfo

Нов лидер ще избира утре актива на БСП в Бургас. Социалистите се събират на отчетно-изборна конференция от 10 часа в дома на Лукойл. Гост на събитието ще бъде Евгений Узунов – член на ВС на БСП.

Освен избор на ново местно ръководство на конференцията ще бъде направен отчет за дейността на общинския съвет на БСП до момента както и работата на общинските съветници, ще се обсъжда новата национална програма на БСП и предложенията за делегати на 47-я конгрес на червените.

Над 10 са номинираните до момента за председател на общинската организация. Сред тях са досегашният лидер Димитър Стоянов, водачът на общинските съветници от БСП Павел Маринов, областният координатор на партията Атанас Зафиров, бившите общински съветници Петър Петров и Прокоп Паскалев, зам.-председателите  на БСП Бургас Стоян Колев и Христо Бургазлиев, съветниците  Юлия Йоргова,  Чанко Мирчев, и други.

От  пресофиса на БСП съобщиха, че за председателското място е издигната и кандидатурата на бившия кмет на  Бургас Йоан Костадинов.