Бойко Борисов: Петролопровода е проблем за екологията в региона
Бойко Борисов: Петролопровода е проблем за екологията в региона / netinfo
Бойко Борисов: Петролопровода е проблем за екологията в региона
24109
Бойко Борисов: Петролопровода е проблем за екологията в региона
  • Бойко Борисов: Петролопровода е проблем за екологията в региона

 

Договора за петролопровода Бургас – Александруполис няма клаузи позволяващи оттегляне, каза в Бургас премиера Бойко Борисов. Той обеща, че документа ще бъде публикуван за да бъде разгледан.

"Позицията ни вече е ясна - петролопровода е проблем за екологията на региона", каза още премиерът. Той допълни, че се разговаря и с другите две държави - Гърция и Русия, но за съжаление, когато е подписван  договора е направен така, че само България може да бъде неизправна страна по него.

"За другите две държави това е много важен договор. България обаче е просто път, откъдето ще минава един тръбопровод. И аз съжалявам, че той беше наричан енергиен проект и е включен в общия пакет", каза още премиерът.

Въпреки, че правителството иска да направи договора за тръбат, така че той да бъде във вариант изгоден за страната ни. Документа обаче бил подписан по начин, в който интересите на България не са защитени.

Преди да потегли за храма в комплекс „Меден рудник” премиера заяви още веднъж, че ангажиментите, които правителството е поело за пътния възел „Бургас-Средец- Созопол” ще бъдат изпълнени, ще бъдат осигурени средства и за единствената църква в най-големия бургаски комплекс.

 Какво още каза премиера, чуйте в звуковия файл: