БГ звезди и бургазлии отправят Глас към небесата тази вечер
БГ звезди и бургазлии отправят Глас към небесата тази вечер / netinfo

„ Глас към небесата", благотворителният концерт в памет на загиналите на пътя е единствен по рода си в каузата за безопасни улици и води началото си именно от морския град. Събитието ще събере тази вечер големи звезди, с големи сърца на сцената на Летния театър от 20.00 часа.
„Знаем добре, че промяната на поведението се случва само след промяна на мисленето. Точно него се стремим да променяме в насока повишаване на отговорността и нетърпимост към погазването на законите и правилата за движение", каза авторът и организатор на проекта Калина Крумова.
Концертите са напълно безплатни за зрители и без хонорари за звездите, участващи в тях. Средствата, които се събират по време на концерта, се изразходват чрез фондация „Безопасни улици от Валя" за различни кампании по пътна безопасност през цялата година. „С друга част от събраните пари успяхме да изградим първата и единствена в Бургас площадка за обучение по пътна безопасност. През 2011 г. дарихме обезопасена пешеходна пътека на едно от най-възловите места в града - Морската градина. С приходите от концерта и изградените чрез него партньорства можем да се похвалим с изградени над 20 пешеходни пътеки в страната", каза още Крумова.

БГ звезди и бургазлии отправят "Глас към небесата" тази вечер
netinfo

Лица на каузата са Хорхе Букай, акад. Антон Дончев, Христина Ангелакова, Стефан Данаилов, Христо Мутафчиев и други1 волейболните национали на България.
В допълнение на „ Глас към небесата" и като резултат от благотворителния календар- кампания „ Един път живот" преди концерта ще посрещнем в Бургас най- малките ни помощници в пътната безопасност- Боби и Кели. Новите приятели на децата в града и гостите му ще помагат за навременното ограничаване на скоростта около пешеходните пътеки и даването на предимство на пешеходците. Боби и Кели всъщност са 3Д фигури в реален размер и с визията на младежи, които ще бъдат монтирани на тротоарите, непосредствено до ключови пешеходни пътеки в Бургас. Практиката, действаща в редица европейски държави, показва по-отговорно поведение от страна на шофьорите, наближавайки зебра, обезопасено по този напълно непознат за България начин. Боби и Кели стъпиха за първи път в България за първия учебен ден, 15 септември, в Кърджали и се радват на широка разпознаваемост, нестихващ интерес и, най-важното, успеваемост за изостряне вниманието на водачите на МПС. Боби и Кели са имена, дадени от проектанта и изпълнител на инициативата в международен план и не могат да бъдат модифицирани в български вариант.За най-малките си гости сме подготвили игри и забавления, а за техните родители- куп приятни и вълнуващи изненади. 
БГ звезди и бургазлии отправят "Глас към небесата" тази вечер
netinfo

„ Глас към небесата" и „ Пресичай безопасно с Боби и Кели" се провеждат под патронажа на г-н Димитър Николов, кмет на Община Бургас и с подкрепата на Европейската комисия- European road safety charter.