Апостол Апостолов
Апостол Апостолов / Снимка: Община Симитли
Започва изготвянето  на списъците в община Симитли на всички желаещи да закупят дървесина от Югозападното държавно предприятие. Необходимо е желаещите да напишат трите имена, постоянен адрес на не повече от един член на домакинството, както и количеството дървесина, което има право да закупи.

Записването става в сградата на Общинска администрация–Симитли, отдел „Екология”, етаж 3, както и по кметствата в селата до края на месец юли. Това стана ясно на среща между кмета на община Симитли Апостол Апостолов, кметовете  на всички населени места в общината, представител на общинска горска служба и представител на Държавно горско стопанство-Симитли.

Обсъден бе въпросът с добиването на дърва за огрев от местното население, като представителят на горското стопанство поясни, че за населението е подсигурена достатъчно дървесина за огрев, както широколистна, така и иглолистна.

Той допълни още, че при необходимост има готовност да се добият поне още 10%  дървесина. Кметовете на населените места пък трябва да бъдат особено бдителни в пожароопасния сезон, тъй като има голяма опасност от пожари в горските територии.