Мартин Бусаров призова партиите да не правят промени в състава на СИК в последния момент
Мартин Бусаров призова партиите да не правят промени в състава на СИК в последния момент / Снимка: Дарик, архив
Днес и утре се очаква големият наплив от заявления за регистрации на депутатски листи в Районната избирателна комисия в Благоевград. Това заяви председателят Мартин Бусаров.

До момента, един ден преди крайния срок, в РИК - Благоевград са регистрирани депутатските листи на 4 партии - Партия "Българско национално обединение", Политическа партия "Възраждане", Партия на зелените и "Коалиция на недоволните".

Най-вероятно големите политически формации, които ще се борят за място в 44-то Народно събрание, ще внесат депутатските си листи за регистрация в последния момент.

Мартин Бусаров призова представителите на политическите сили да не правят промени в състава на Секционните избирателни комисии в "12 без 5", тъй като това ще рефлектира върху нормалния ритъм на изборния процес.

"Всички членове на СИК преминават обучение и когато в последния момент се направят промени, в състава на тези комисии влизат хора, които нямат необходимата подготовка за нормалното обезпечаване на изборния ден. Това затруднява работата на всички", аргументира се Мартин Бусаров.