/ МО
Батальонно тактическо учение „Вратица 2019” се проведе от 2 до 4 декември на Учебен център „Сливница”, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната.

МО

В учението участваха военнослужещи от Десети механизиран батальон - Враца от състава на Бригадното командване с командир подполковник Симеон Цеков и придадени формирования от състава на Трети механизиран батальон - Благоевград.

Батальонното тактическо учение „Вратица 2019” бе на тема „Механизираният батальон в отбрана като преден отряд в полосата за осигуряване на механизираната бригада”.

Техника и оръжия показаха военните в Благоевград по повод предстоящия Празник на Сухопътните войски

Учението постигна своите цели по повишаване на сглобеността на щаба и формированията на Десети механизиран батальон при водене на отбранителни бойни действия, командване и управление за изпълнение на поставените задачи.

Учението беше краен етап от подготовката с Десети механизиран батальон като на Учебен център „Сливница” беше изграден полеви лагер. Преди това от 25 ноември до 1 декември 2019 г. се проведоха ротни тактически учения с механизираните роти от състава на Десети механизиран батальон и ротно тактическо учение с механизирана рота от състава на Трети механизиран батальон от Бригадното командване.

МО

Офицер, планиращ учението, беше командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, офицер, провеждащ учението - командирът на Бригадното командване полковник Красимир Кръстев, а директор на учението - майор Симеон Гаджев от щаба на Бригадното командване.