ВМРО-НИЕ дарява Забраненият Талев на всички училища и библиотеки в Благоевград
ВМРО-НИЕ дарява Забраненият Талев на всички училища и библиотеки в Благоевград / netinfo

Книгата "Забраненият Талев", издание на ВМРО-НИЕ - Пловдив, ще бъде представена тази вечер в Благоевград от съставителя й Ирина Димитрова. Промоцията е от 18.00 ч. в сградата на Регионалния исторически музей.

След близо 80-годишно забвение, днес публицистиката на големия български писател и автор на тетралогията „Железният светилник“, „Преспанските камбани“, „Илинден“ и „Гласовете ви чувам“ - Димитър Талев, от дълго премълчавания период в неговия живот, докато работи в редакцията на вестник ”Македония”, вече е достъпна.

В книгата Ирина Димитрова, общински съветник от Пловдив, е събрала статиите на Димитър Талев във вестика, както и няколко разкази, които са непобликувани до момента и напълно непознати за съвременния читател.

Изданието съдържа публикации на автора за периода от 1927 до 1934 г., които разбулват тъмната сянка, спусната върху неговата личност.

По един екземпляр от "Забраненият Талев" ВМРО - НИЕ ще дари на всички библиотеки и учебни заведения в Благоевград, съобщиха от местната партийна организация.