В Разлог отпразнуваха Деня на родилната помощ с бабино хоро
В Разлог отпразнуваха Деня на родилната помощ с бабино хоро / Община Разлог

Десетки баби с техните внучета се хванаха на традиционното бабино хоро в Разлог в Деня на родилната помощ. Празника уважиха стотици жители и гости на града. Празничната програма за Бабинден започна с поздравителен концерт в Читалище „15 Септември 1903 г.” Поздрав към всички работещи в Акушеро-гинекологично отделение в болницата в Разлог поднесоха самодейни танцови и певчески състави.

В Разлог отпразнуваха Деня на родилната помощ с "бабино хоро"
netinfo

Градоначалникът на Разлог инж. Красимир Герчев награди майката на бебе 2010г. Радка Бицина. Името на първото бебе за тази година в Разлог е Християна Неофитова. Зам.-кметът по социалните дейности Венцислав Гърменов от своя страна награди майката на последното бебе родено за 2009 г. - Цанка Малинова.

По-рано през деня ръководството на община Разлог начело с кмета и председателя на Общинския съвет д-р Радко Тумбев посетиха ремонтираното и обновено родилното отделение в МБАЛ - Разлог. Те поздравиха екипа на  родилно отделение за професионализма и им пожелаха повече работа през 2010 година. Цветя и подарък получи началникът на АГО д-р Божикова.  
    
124 бебета са проплакали през 2009 година в Разлог. За Бабинден кметът на община Разлог изпрати поздравителни картички до семействата с новородени бебета.