В камерен състав почетоха Деня на Съединението в Благоевград
В камерен състав почетоха Деня на Съединението в Благоевград / netinfo

Едва десетина души уважиха общинското честване на 124-та годишнина от Съединението на България в Благоевград. Венци и цветя пред паметната плоча на загиналите на пл. "Георги Измирлиев" поднесоха народният представител от ГЕРБ в Пиринско д-р Атанас Камбитов, областният управител на Благоевград Валери Смиленов, както и членове на областното и общинското ръководство на партията на Бойко Борисов. 

От името на общинска администрация - Благоевград цветя поднесоха заместник-кметът по хуманитарната дейност д-р Валентин Василев и председателят на местния парламент Костадин Хаджигаев.

"Датата 6 септември е особено важна за българската история, защото на този ден преди 124 години българският народ изразява волята си за Обединена България. Нека водени от мотото на дедите ни „Съединението прави силата”, всички да работим България да заеме своето достойно място в Обединена Европа”, заяви по време на церемонията депутатът Атанас Камбитов.

„С този празник доказваме, че можем да бъдем силни, само когато сме обединени”, каза от своя страна областният координатор на Жени ГЕРБ Даниела Савеклиева.