В Гърмен погребват загиналите при ПТП три момчета
В Гърмен погребват загиналите при ПТП три момчета / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова

Загиналите при катастрофа трима младежи от гоцеделчевското село Гърмен ще бъдат погребани днес. Прощалната церемония ще бъде от 13.00 ч. По решение на кмета на Гърмен Ахмед Башев от вчера в общината е обявен тридневен траур. Башев обяви пред Дарик, че при нужда Община Гърмен е готова да подпомогне почернените семейства.

19-годишният Ангел Софтов, 20-годишният Иван Ланев и 21-годишният Стилиян Стругов загинаха при тежък пътен инцидент в нощта срещу събота. Момчетата са пътували с лек автомобил "Опел Вектра" от Гърмен за Гоце Делчев. Шофьорът Ангел Софтов изгубил внезапно контрол над колата, която била негова, излязъл вляво от платното и се ударил челно в крайпътно дърво.

В резултат на сблъсъка на място са загинали и тримата младежи - водачът Ангел Софтов, возещият се на предната седалка Иван Ланев и пътувалият зад него Стилиян Стругов - син на директора на СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в с. Гърмен - Стоян Стругов.

Ангел Софтов е имал едва 6-месечен стаж зад волана. По първоначална информация той се е движил с превишена скорост, съобщиха от Областната полицейска дирекция на МВР - Благоевград. Случаят е в процес на изясняване, в Районното управление на МВР - Гоце Делчев е образувано полицейско дознание.