Умишлен палеж в заведение на бившия кмет на Катунци
Умишлен палеж в заведение на бившия кмет на Катунци / снимка: Дарик-Благоевград, Любима Калпачка
Умишлен палеж в заведение на бившия кмет на Катунци
55724
Умишлен палеж в заведение на бившия кмет на Катунци
  • Умишлен палеж в заведение на бившия кмет на Катунци

Подпалиха заведението на бившия кмет на Катунци, община Сандански, Георги Коцев. Огънят в ресторант "При кмета" е лумнал около 1.30 часа тази нощ. Пожарът е унищожил входната врата на заведението, счупени са и две стъкла, съобщи за Дарик говорителят на ОД на МВР в Благоевград Йорданка Шаркова. Няма жертви и пострадали. Полицията разследва случая.

Пред Дарик бившият кмет на Катунци Георги Коцев заяви, че е бил многократно заплашван за това, че се движи в обкръжението на кмета на Сандански Андон Тотев.

Тотев спечели кметските избори в Сандански, побеждавайки кандидата на ГЕРБ и зам.-областен управител на Благоевград Георги Баханов.

„Миналата година ме заплашиха, че ще ме взривят и сега тази сутрин ми го казаха директно с пожара: предупредихме те, че ще взривим, помисли си накъде отиваш или за кого ще работиш, или какво ще правиш. Всичко това е политика. Започнаха парламентарните избори", заяви Коцев.

Георги Коцев бе кандидат за трети мандат на най-голямото село в община Сандански Катунци, но изгуби балотажа с кандидата на ГЕРБ и бивш пазач в "Медика-Сандански" Стоян Танушев.

След като загуби изборите за Катунци, Георги Коцев бе назначен като кметски наместник от Андон Тотев на селата Черешница и Ковачево.