Таксите за студентски общежития замразени
Таксите за студентски общежития замразени / снимка: Дарик-Благоевград, Десислава Янкулова, архив
Без промяна в наемите за студентски общежития
66449
Без промяна в наемите за студентски общежития
  • Без промяна в наемите за студентски общежития

Месечните наеми в общежитията в ЮЗУ „Неофит Рилски” в Благоевград се запазват, заяви в интервю за Дарик директорът на студентските общежития Васил Янчев. През новата академична година студентите заплащат по 42 лева за Първо и 48 лева във Второ  общежитие като таксата включва всички консумативи, разходите за ток и вода. Лимитът за ел. енергия е 100 KW на човек. Няма да се вдигат и цените на храната в студентските столове.

"По-ниски такси заплащат студенти инвалиди до 90%, сираци, както и такива с един родител. До края на годината е предвидено във Второ общежитие да се довърши обзавеждането като по този начин условията в двете общежития ще се изравнят", уточни Янчев.По думите му  материалната база е много добра и оплаквания от страна на студентите няма.

„Успяхме да постигнем нещо, което другите университети не могат да се похвалят-държим най-ниски цени на наемите в общежитията, студентите са доволни от условията”, изтъкна  Янчев.

Крайният срок за записването в университетската леглова база след първо класиране е 13 септември. До дни предстои да бъде обявено и второ класиране.

Чуйте още от директора на Студентските общежития Васил Янчев в звуковия файл