Съдът преброи повторно бюлетините от кметския вот в село Скребатно
Съдът преброи повторно бюлетините от кметския вот в село Скребатно / netinfo
Административният съдия в Благоевград Илонка Рашкова приключи в едно съдебно заседание делото за касиране на кметския вот в неврокопското село Скребатно. В присъствието на жалбоподателя Велин Агов и спечелилия изборите с един глас Огнян Балдев, съдия Рашкова преброи повторно всичките бюлетини от секцията в селото.

В чувала с изборни книжа бяха открити две недействителни бюлетини, отчетени правилно като такива от председателя на ОИК - Гърмен Иво Зойков. При ръчното броене стана ясно, че в пакета със 111 бюлетини за Огнян Балдев, 6 са с поставен нерегламентиран от ЗМИ знак. В пакета със 110 бюлетини за кандидата на ГЕРБ, Велин Агов, съдът описа като "съмнителни" три такива.

Адвокатът на загубилия кметската надпревара Велин Агов изтъкна в пледоарията си, че бюлетините с непозволен знак извън квадратчето на кандидата не трябва да бъдат зачитани от съда, тъй като те не показват ясен вот на избирателя. Според защитата на Огнян Балдев, адвокат Красимир Аврамов, шестте отразени като "съмнителни" бюлетини в полза на избрания за кмет са напълно редовни.

Съдия Илонка Рашкова ще се произнесе с решение за, или против касиране на изборите в срок от две седмици.