Само три подвижни секции в Благоевградско на 5 октомври
Само три подвижни секции в Благоевградско на 5 октомври / netinfo

Три подвижни избирателни секции ще бъдат сформирани в Благоевградска област за предстоящите избори на 5-ти октомври. Това съобщи за Дарик председателят на РИК Мартин Бусаров.

Те ще бъдат обособени в общините Кресна, Гоце Делчев и Симитли. "От другите общини не сме получли заявления и затова там няма да бъдат сформирани подвижни СИК", обясни Бусаров. Трите секции са предназначени за хора с двигателни и зрителни проблеми.

В благоевградска област са назначени и три СИК в болнични заведения, които са на територията на общините Благоевград, Разлог и Гоце Делчев. Възможно е, обаче те да бъдат заличени 48 часа преди парламентарния вот, ако се окаже, че в деня на изборите няма да има необходимия брой лежащо болни в лечебните заведения.

274 кандидати за народни представители ще влязат в предизборна битка в 1-ви МИР - Благоевград. Те ще се борят за 11 места в 43-то Народно събрание. Имащите право на глас на 5-и октомври в Благоевградско са общо 316 429 души, което е с 3 679 души повече от предишните парламентарни избори. Общо 25 са регистрираните партии и коалиции в РИК - Благоевград.

Към момента от началото на предизборната кампания е подадена една жалба, която е разгледана от РИК.

Днес в комисията е постъпило и заявление от кандидат за народен представител, който желае да бъде заличен от листа на партия бореща се за места в следващия парламент. Мотивите на кандидата за депутат са, че никога не  е подавял документи за регисрация. Предстои РИК да се произнесе по казуса.