С кулинарен базар събират пари за болно момиче
С кулинарен базар събират пари за болно момиче / netinfo

Кулинарен благотворителен базар под надслов "Никой не е толкова беден, че да не може да помогне на другия" се провежда в сградата на Община Благоевград.

В рамките на инициативата, ученици от Професионалната гимназия по текстил и облекло - Благоевград, са приготвили сандвичи, хапки и сладки храни, които гражданите на Благоевград могат да купуват.

В приготвянето на храните са участвали и възпитаниците на Дома за деца лишени от родителски грижи, както и потребителите на два дневни центъра в града.

Събраните средства от кампанията ще бъдат насочени за нуждите на болно момиче от Благоевград, което е станало жертва на лекарска грешка.

С кулинарен базар събират пари за болно момиче
netinfo

"Става дума за младо момиче на име Вяра, което е парализирани, еследствие на неправилно лечение", поясни председателят на Движение "Ние жените" и носител на приза "Жена на годината на Благоевград 2009" Здравка Чимева.

Тя благодари на кмета на Благоевград Атанас Камбитов, който е предоставил част от партерното помещение на общинската сграда, за провеждане на благотворителния базар. Чимева поясни, че освен това градоначалника е поел ангажимент също да помогне финансово за лечението на Вяра.

С кулинарен базар събират пари за болно момиче
netinfo

Инициативата ще продължи до 16.00 часа в сградата на общинска администрация, след което ще се пренесе в зала "22-ри септември", където на церемония, от 18.00 часа, ще бъде обявена "Жена на годината на Благоевград 2013".