В Благоевград ще се опитат да се справят с набези от вандалите. Общината и полицията там започват заедно акции срещу онези, които безчинстват с общинската собственост.

Дрон, полицейски кучета, охрана и видеонаблюдение са козовете на местната управа, съобщава NOVA.

„Младежта не е възпитавана по начина, по който ние - по-старото поколение. Друга от причините е големият туристически поток, който имаме в Благоевград. На чужд терен хората се чувстват по-неуязвими и безнаказани. Това е сред причините защо ставаме на такива нелицеприятни за гражданите и общинското ръководство”, каза Иван Кайнакчиев от Община Благоевград.  

Той подчерта, че повечето от проявите се извършват през тъмната част на денонощието, когато системата за видеонаблюдение е с ограничени възможности. Камерите нямат функция да снимат по добър начин нощни образи.

„Камерите са на видно място, обозначени са на някои места във връзка със Закона за защита на личните данни. Тези, които умишлено вредят на обществото, знаят къде са те и избягват тези места. Проявите се извършват на такива локации, където нямаме видеонаблюдение”, каза още Кайнакчиев.
NOVA