Реалната престъпност в Банско и Разлог излиза на светло
Реалната престъпност в Банско и Разлог излиза на светло / снимка: Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Ръст на престъпността в Пиринско от близо 18 % отчитат от Областната полицейска дирекция от началото на годината в сравнение със същия период на 2009 г. С рекордно увеличение на криминалните престъпления от 40 на сто е Районното управление в Разлог, следва го полицията в Банско с ръст от 32 %, обяви заместник-директорът на Областната дирекция Бойко Дункин.

Тези данни не са основание за тревога и не свителестват за реалната картина на престъпността в двете общини, а доказаха подозренията ни, че в двете полицейски управления досега не са завеждани коректно всички преписки, коментира Дункин.

За първите 8 месеца на годината сериозно увеличение на извършените престъпления се отчита и на територията на Районното управление в Петрич - 27,5 %. В Община Гоце Делчев престъпността е нараснала с 10 %, в Сандански - със 7,5 %, в Благоевград - със 6 %.

Ръстът на регистрираната престъпност от Областната дирекция на МВР обясняват и с повишеното доверие на хората към полицейската институция, тъй като все повече граждани подавали сигнали без притеснения.