Разследват ексбанкер за щета от близо 300 000 лева
Разследват ексбанкер за щета от близо 300 000 лева / netinfo
В РПУ - Гоце Делчев разследват бившия директор на клона на банка ДСК в село Гърмен Ибрахим Фета. Приключила наскоро вътрешно-ведомствена ревизия установила щета на финансовата институция в размер на близо 300 000 лева, научи Дарик.

Според ревизорите в банковия клон, Ибрахим Фета в качеството си на отговорно лице, е допуснал с действията си по служба да бъдат необслужени кредити от длъжници в особено големи размери, коментират икономически полицаи в Гоце Делчев. Каква е конкретната вина на Ибрахим Фета ще бъде установено в хода на досъдебно производство.

Днес началникът на РПУ - Гоце Делчев Ангел Поюков обяви на пресконференция друго разкрито икономическо престъпление. Уличен е неврокопчанинът Валери Крушовски, който в комбина с други лица е въвел в заблуждение много жители, предимно в селските райони, с фалшиви кредити. От тяхно име Крушовски подготвял документите им за кредит и след това без те да разберат изтеглял от дебитните им карти значителни парични суми. Измамените са възрастни хора, или неграмотни лица, съобщи началникът на полицията Ангел Поюков.