Пуснаха на свобода полицаите, откраднали чувал с марихуана от РПУ - Петрич
Пуснаха на свобода полицаите, откраднали чувал с марихуана от РПУ - Петрич / netinfo
Софийски военен съд, председателстван от съдия Генко Драгиев освободи от ареста полицаите, откраднали чувал с над 4 килограма марихуана от сградата на РПУ - Петрич. Съгласно определението на магистратите с пагони, уличените в тежкото престъпление служители на реда, Стоил Янев и Владимир Гьоргев са на свобода, с мярка "домашен арест", съобщиха за Дарик радио.

Полицаят от Петрич, Стоил Янев и колегата му от звеното за охрана на следствения арест, Владимир Гьоргев бяха арестувани с постановление на военния прокурор Едуард Владимиров на 28 август. Тогава двамата бяха заловени от дежурния постови в полицейското управление в Петрич Стоян Манчев, в момент когато прехвърлят през оградата на полицейския двор чувал с конфискувана часове преди това марихуана, чиято стойност по цени на съдебната система е близо 16 000 лева.

Стоил Янев и Владимир Гьоргев са направили пълни самопризнания пред военен следовател и военен прокурор. Срещу тях е образувано наказателно дело по член 195 от НК и член 354 за държане на наркотични вещества с цел продажба.