/ Thinkstock/Getty Images
Районна прокуратура-Гоце Делчев, е привлякла в качеството на обвиняем, мъж от село Теплен, област Благоевград, съобщиха от обвинението.

Задържаха шофьор, опитал да подкупи полицаи във Великотърновско

През нощта на 22 февруари, обвиняемият управлявал лек автомобил, нерегистриран по надлежния ред, на територията на област Благоевград.

Около полунощ, на път от село Теплен за село Петрелик, КПП „Домуз дере“, община Хаджидимово, служителите на гранична охранителна дежурна група в ГПУ на МВР-Гоце Делчев му подали сигнал със стоп палка и устно разпореждане да отбие вдясно и изгаси двигателя. Мъжът не ги изпълнил и продължил движението си.

Осъдителна присъда за шофьор на тир, причинил катастрофа, при която загина мъж

Няколко часа по-късно, на път от Хаджидимово за село Петрелик, в района на местността „Двата моста“, той не се подчинил и на друга дежурна група, извършваща контрол на преминаващите моторни превозни средства, в рамките на дейността им като гранично-полицейски наряд.

С действията си, обвиняемият противозаконно попречил на орган на власт да изпълни служебните си задълженията, като по този начин извършил престъпление, за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ до три години или глоба от петстотин до две хиляди лева.