Повторен конкурс за просветен началник
Повторен конкурс за просветен началник / снимки: Дарик - Благоевград,

Министърът на образованието и науката Анелия Клисарова обяви конкурс за началник на Регионалния инспекторат по образованието в Благоевград.

Настоящият просветен шеф Огнян Соколов ще се яви на повторен конкурс за началник на РИО-Благоевград, потвърди той пред Дарик.

Соколов бе назначен на поста  миналата година по предложение на червената централа в Пиринско.

Към този момент не е ясно дали предшественикът на Соколов - общинският съветник Ивайло Златанов, ще участва в надпреварата, обявена със заповед на образователния министър.

Срокът за подаване на документите е 10 март.

Заплатата, определена за длъжността, е в границите от 500 до 1900 лева.

Минимални и специфични изисквания, предвидени в нормативните актове за заемане на длъжността, са: длъжностно ниво по Класификатора на длъжностите в администрацията (КДА) – 5,  наименование на длъжностното ниво по КДА – Ръководно ниво 5А,  минимална образователно-квалификационна степен – магистър, минимален професионален опит – не по-малко от пет години професионален опит, придобит в области на дейност, свързани с организацията, контрола и управлението на системата на народната просвета и/или опит на длъжност в областта на образованието и/или опит в обучението и възпитанието на деца и ученици в системата на народната просвета или минимален ранг – II младши.