По лев на месец за потребителски стол плащат собствениците на заведения в Благоевград
По лев на месец за потребителски стол плащат собствениците на заведения в Благоевград / netinfo
Такса от 1 лев на месец за потребителски стол да плащат собствениците на заведения, които ползват открита общинска площ, гласуваха съветниците на сесия в Благоевград днес.

Предложението бе направено от местния парламентарист Сашо Милчев. Решението бе взето по време на гласуване на предложението на общинска администрация за промяна на Наредбата за определяне и администриране на местните данъци и цени на услуги.

Първоначалното предложение бе внесено от кмета на Благоевград Костадин Паскалев, според което собствениците на заведения за хранене и развлечения се предвиждаше да плащат по 36 лева на година или по 3 лева на месец.

Освен това бяха запазени и стойностите на такса смет за селата в община Благоевград за момента - 3 лева на година, като предстои да се изчисли реално с колко е необходимо да се увеличи тази услуга.

В предложението на кмета на Благоевград Костадин Паскалев бе предвидено налогът за селата в общината да бъде приравнен към този, отговарящ за 5-та зона в града, или по 30 лева годишно.

Местните парламентаристи одобриха и предложението на съветника от БСП д-р Данко Ангелов да се запази досегашната практика за облекчаване на такса смет по професионален признак, от което се възползват лекарите и стоматолозите.