Пиринско със седем представители в Националния съвет на ПП НДСВ
Пиринско със седем представители в Националния съвет на ПП НДСВ / netinfo
50 делегати от Благоевградска област участваха в Четвъртия конгрес на политическа партия НДСВ, който се проведе на 18 октомври в Габрово.

Делегатите единодушно подкрепиха избора на новите органи на партията. 19 членове влизат в Политическия съвет на НДСВ, двама от тях по право - лидерът на партията и председателят на парламентарната група.

От 36 номинации делегатите избраха фаворитите на благоевградчани. Това бяха предложените от лидера на партията - Марина Дикова и Апостол Апостолов - кмет на Симитли, както и Станимир Илчев, Владимир Каролев, Антония Първнова, Минчо Спасов, Соломон Паси и Владимир Даскалов.

Наред с популярните лица в 11-членната царска квота в жълтото ръководство влизат още трима активисти на партията.

Народният представител от Благоевградски регион Снежана Гроздилова бе избрана за член на Контролния съвет. Благоевградска област вече има 7 представители в Националния съвет на ПП НДСВ. В него влизат още Николай Мавродиев, Петя Хантова, Марин Прешелков - заместник-областен управител и Красимира Тагарева - областен координатор на местната структура на жълтата партия.

През последните месеци НДСВ прие много нови членове – това са образовани и активни млади хора, които припознаха НДСВ като своята партия – партия с модерни и значими идеи и ценности. Това каза зам.-председателят на НДСВ Марина Дикова, която представи отчетен доклад по време на Четвъртия конгрес на партията.

Обновлението на НДСВ е в ход. Вече има тенденция много хора, които са напуснали партията през годините да се завръщат при нас, каза още Дикова. Според нея това е показателно за отварянето на НДСВ, което започна с промените от предишния конгрес.

Успяхме да стабилизираме част от структурите и поставяме силен акцент върху пряката връзка между централата и организациите по места, подчерта Дикова.

Ръководство на партията има ясно разбиране за необходимостта от силни и жизнеспособни местни организации, които участват пряко във формирането на политиката на НДСВ, защото структурите са в основата на успешните избори. За да подобрим комуникацията между централното ръководство и местните структури създадохме отдел “Национална координация”, но са нужни още много усилия – и от страна на Политическия съвет, и от народните представители, посочи Марина Дикова.

Срещите с местните организации в цялата страна да станат още по-интензивни обещаха от ръководството на НДСВ.

НДСВ се включи в тройната коалиция, за да гарантира приемствеността в реформите, в икономическата и европейската политика на България. Направихме компромис. Поехме риска заради най-важното – България да не излиза от верния път, който ще й създаде име на уважавана и достойна европейска държава, допълни още председателят на НДСВ Марина Дикова.

По време на конгреса бе решено името на Симеон Втори от абревиатурата на НДСВ да се замени със стабилност и възход.