Паскалев иска от Станишев всички инвестиции в казармата в Благоевград да бъдат прекратени
Паскалев иска от Станишев всички инвестиции в казармата в Благоевград да бъдат прекратени / netinfo
Да бъде създадена междуведомствена комисия, която да предложи решение за съдбата на терените на бившата казарма в община Благоевград поиска кметът на Благоевград Костадин Паскалев.

В писмо, изпратено до премиера Сергей Станишев Костадин Паскалев настоява да бъдат преустановени всякакви инвестиции в казармения район, докато междуведомствена комисия предложи и Министерски съвет одобри програма в съответствие с "План 2015", отчитаща интересите на община Благоевград. Кметът настоява още да се възложи на община Благоевград и Министерство на отбраната изработването на Подробен устройствен план за терена на казармата.

По думите на кмета Паскалев разполагането на военни части в централната част на града противоречи на възможностите за нормално придвижване на техника и военни части, а желанието да се освободи терен в местността Бетоловото на община Банско и Горна Баня-София говори за реализиране на материален интерес.

Кметът обяви, че разчита на подкрепата на жителите на Благоевград, на неправителствените организации, както и на институциите в общината за реализиране на идеята за изграждане на парк, спортни, детски съоръжения, летен театър и парк-хотел върху терена на казармата, в центъра на града.