Овладян е пожарът край Кресна
Овладян е пожарът край Кресна / Снимка: БГНЕС
Потушиха пожара над Стара Кресна
94256
Потушиха пожара над Стара Кресна
  • Потушиха пожара над Стара Кресна
Приключи борбата с огромния пожар, който избухна вчера през деня между селата Стара Кресна и Ощава над Кресненското дефиле.
 
Днес стихията бе овладяна, има отделни огнища, които продължават да се погасяват.
 
Унищожени са близо 800 декара гора, заради пламъците се наложи да бъде преустановено електричеството по далекопровода за Гърция.
 

БГНЕС

Повече от 20 часа продължи битката с огнената стихия, която изпепели близо 800 дка иглолистна и широколистна гора над Кресна. Пожарът вече е потушен, след като в борбата с него се включиха 250 души – огнеборци, горски, военни, служителите на дирекциите на парк Рила и Пирин, както и десетки доброволци.
 
Бе създаден оперативен щаб, който координираше действията на гасаческите групи. Щетите са много сериозни, изпепелена е 50-годишна гора.


ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПОЖАРА

През нощта на място ще останат да дежурят огнеборци, увери комисар Георги Пармаков, директор на областната противопожарна служба в Благоевград.
 
Пожарът е потушен, но цял ден екипите, които бяха съсредоточени и разпределени по целия периметър на пожара, дежуряха. През нощта е предвидено също дежурни екипи да следят обстановката, каза Пармаков.
 
БГНЕС


За тази година това е най-сериозният пожар на територията на област Благоевград. Не е изключено причината за него да е човешка грешка, тъй като огънят е възникнал в близост до черен път.