След случая с кмета на община Струмяни, който беше нападнат с брадва от мъж, самонанесъл се в село Раздол, има още хора, които твърдят, че са били бити и малтретирани от въпросния мъж, предава NOVA.

Елена Цветкова разказа, че е бита с дърво през 2018 г. „Дойде в наш имот, където със сина ми беряхме ябълки. Удари ме два пъти по ръката с една тояга. Трети път се целеше да ме удари по главата. 

Мъж нападна с брадва кмета на Струмяни и още две длъжностни лица

По този случай има образувано досъдебно производство, имам съдебно медицинско удостоверение. Делото се протака от прокуратурата в Сандански три години, без да има никаква правна и фактическа сложност. След това влезе в съдебна фаза и вече две години се протака в Районен съд в Сандански и няма произнесена присъда по това дело”, заяви Елена Цветкова.

Друг мъж от селото разказа, че е бил нападнат с вила, но тъй като нападателят не успял, хвърлил кол и го ударил по главата. „Също има заведено дело. Бяхме си в нашия имот, беряхме ябълки. Той дойде, водеше и детето му, попита ни защо крадем ябълки”, разказа мъжът.

Трети мъж разказа, че е нападнат с камъни. Друг каза, че въпросният нападател е подхвърлил оръжие в къщата на баща му, след което се обадил на полицията.
nova.bg