Константин Титянов: Полицията ще бъде безкомпромисна на балотажа
Константин Титянов: Полицията ще бъде безкомпромисна на балотажа / netinfo
Ще бъдем безкомпромисни на втория кръг на местните избори. Очакваме до 50% увеличение на състава от полицаи, като 12 екипа ще се грижат изцяло за сигнали за купуване и продажба на гласове. Това каза директорът на Областна дирекция "Полиция" комисар Константин Титянов.

Организационният план на полицията от първия кръг е вече актуализиран и променен, като вече 8 работни групи извършват агентурно-оперативни дейности за получаване на информация относно купуването на гласове.

"Целим да получим изпреварваща информация", каза още комисар Титянов. "Имаме самочувствието, че с адекватните си действия полицията доведе до намаляване на купуването на гласове още на първия тур", каза още Константин Титянов.

"За балотажа ще разчитаме на служители на РПУ-тата от Гоце Делчев, Разлог, Банско, Симитли и други, тъй като те са по-малко познати в града" допълни директорът на ОДП - Благоевград комисар Константин Титянов.

Над 60 души са разпитани до момента по преписките образувани за купуване на гласове от първия тур на изборите. До момента няма задържани.