Комисия оценява кандидатите за директор на операта в Благоевград
Комисия оценява кандидатите за директор на операта в Благоевград / netinfo
Kомисия, начело със зам. кмета по хуманитарни дейностти д-р Валентин Василев ще направи оценка за допустимост на кандидатите за директор на Камерен оперен театър - Благоевград.

За мястото се борят Мирослава Младенова, Петко Бонев и Цветан Денев. Допуснатите кандидати ще се явяват по реда на подаване на документите и ще трябва да представят Концепция за развитие на Камерен оперен театър-Благоевград за периода 2008-2013 година.

Кандидатите ще бъдат оценявани по осем критерия - професионални качества, опит в управление на културата и работа по международни програми и проекти, допълнителна квалификация, умения да аргументира и предлага управленски решения и подходи, финансово управление на института, степен на познаване на нормативните актове, свързани с управлението на културата, комуникативни умения и съответствие на концепцията с конкретната среда, в която работи културния институт.

По време на конкурса членовете на Комисията ще попълват и Оценъчна карта. За класирал се приема кандидатът, получил минимум 20 точки, което е половината плюс една точка от максималния брой. Получилият най-висока оценка ще бъде предложен за назначаване от кмета на общината.Оценяването започва в 14.00 часа.