Изграждат въжен парк „Коколандия“ в местността „Бачиново“

Изграждат въжен парк „Коколандия“ в местността „Бачиново“
Изграждат въжен парк „Коколандия“ в местността „Бачиново“ / пресцентър - Община Благоевград

Започна изграждането на въжения мега-парк в парк „Бачиново“. Новото съоръжение ще бъде единствено по рода си в региона и по настояване на кмета Атанас Камбитов ще се използва срещу минимална такса от един лев, за да бъде достъпно за всички деца.

„На атракциите в този парк трябва да се радват всички благоевградски деца, затова цената на входния билет ще бъде минимална”, категоричен е Камбитов. В допълнение са предвидени и други облекчения.

По решение на кмета входната такса за второто дете в семейството ще бъде 90 стотинки, а за трето и повече деца входът ще бъде безплатен.

Атракционният въжен парк се очаква да бъде готов до началото на месец септември, а официалното му откриване е 7-ми, съобщават от пресцентъра на Общинска администрация. Той е проектиран на 4 нива – за деца от 3 до 12 години, от 5 до 8 години, от 8 до 14 години и за деца над 14 годишна възраст. Всички съоръжения в парка ще отговарят на основните изисквания за безопасност съгласно действащите европейски стандарти. Според специалисти, игрите във въжените паркове помагат на децата да укрепват физически и психически.

Мащабната стратегия на общинското ръководството предвижда в парк „Бачиново“ да бъде  разположен още един фитнес на открито, но от южната страна на езерото. Той ще разполага с 6 уреда, един от които ще бъде специално за хора с увреждания.  Така на територията на парка ще има общо два фитнеса и 10 уреда за тренировка.


Плановете на екипа „Камбитов” предвиждат още обособяването и на футболно игрище в близост до детската площадка в парка. Ще бъдат поставени две футболни врати, а за да не се променя екологичния баланс, очертанията на терена ще бъдат направени с пясък, без да се използват неорганични материали.