/ ЮЗУ
Калина Дурова, докторант в катедра „Финанси и отчетност“ към Стопанския факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“, спечели първото място в Седмия академичен конкурс за наградата „Д-р Иванка Петкова“.

Роман на преподавател от ЮЗУ е най-превежданата българска книга за 2018 година

Конкурсът е насочен към докторанти и млади изследователи с интереси в сферата на международните финанси. Той се провежда ежегодно от Института за икономическа политика, с подкрепата на Фондация „Ханс Зайдел“.

Темата на разработката, с която докторантът Калина Дурова спечели първата награда, е „Готовността на новите страни-членки за Еврозоната от гледна точка на бизнес цикъла“. Останалите двама финалисти, заели второ и трето място, са Магдалена Влахова-Велева, докторант от Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Силвия Заркова, докторант в катедра „Финанси и кредит“ към Стопанската академия „Д. А. Ценов“ -  Свищов.

80 абсолвенти получиха дипломите си от Факултета по изкуствата на ЮЗУ (СНИМКИ)

Финалистите бяха наградени на тържествена церемония в София.
Това е втората престижна награда, която докторантът Калина Дурова печели след Специалната награда на Асоциацията на индустриалния капитал в България в конкурса „Млад икономист 2018“, организиран от Съюза на икономистите в България.