/ Община Благоевград
Няма нарушение на Конституцията с опрощаването на дълговете на вероизповеданията. Това е поредната удобна опорна точка на нашите опоненти от БСП, заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ в Благоевград. Снощи Цветан Цветанов гостува в областния център и бе официален гост на церемонията по откриване на обновение площад. 

Парламентът има право да обяви данъчна амнистия

"В Благоевградска област има много населени места със смесено население. Не е редно да се делим на мюсюлмани и християни, още повече, че премиерът Бойко Борисов проведе изключително ползотворна среща с главния мюфтия и българския патриарх", допълни Цветанов по темата за одобрените от парламента промени в Закона за вероизповеданието, които позволяват да бъдат опростени дълговете на мюфтийството.

Борисов обсъди с патриарха и главния мюфтия дълговете на вероизповеданията

Мюфтийството в Благоевградска област няма стари задължения. В
сички трупани през годините суми от начислена такса смет са погасявани навреме, коментира за Дарик районният мюфтия Айдън Мохамед. Според  него натрупаният дълг от 8 милиона лева на мюсюлманското вероизповедание у нас е за стари задължения, начислени заради данъчна ревизия, предизвикана от Недим Генджев.

Мюфтийството в Пиринско обаче само е изплатило всичките си данъци.