БСП - Благоевград настояват за максимална отговорност към стачката на учителите
БСП - Благоевград настояват за максимална отговорност към стачката на учителите / netinfo

Общинският съвет на БСП в Благоевград изпрати писмено своята позиция до министър председателя Сергей Станишев по повод продължаващата стачка на учителите в цялата страна. Позицията е подкрепена от кандидата за кмет на БСП Костадин Паскалев и кандидатите за съветници на партията.

"След недопустимото поведение на министри от кабинета на 7 октомври Общинският съвет на БСП – Благоевград констатира, че позицията на преговарящите страни се втвърдява и прави диалога невъзможен. Необходими са огромни усилия и високоотговорно държавно отношение от представителите на правителството за преодоляване на кризата в училищата и в детските заведения", пише в официалното писмо.

Според Общинския съвет на БСП Министерският съвет трябва да прояви огромна воля и желание за решаване на проблемите, за да бъдат доведени преговорите до успешен край.

"Обезпокоени сме, че се правят опити учителската стачка да се политизира в навечерието на местните избори, което ще доведе до отдръпване на значителна част от обществото от вота. Продължаващата вече трета седмица стачка затруднява функционирането на икономиката в Благоевград и нормалния обществен живот", пише още в позицията.

От общинския съвет на БСП настояват незабавно да бъдат продължени преговорите с максимална отговорност от страна на правителството и в най-кратък срок те да бъдат финализирани.

Официалната позиция е подписана от председателя на ОбС на БСП в Благоевгард Йорданка Слатинска.