Бомбата срещу Хамбарджийски е заради петролния бизнес?
Бомбата срещу Хамбарджийски е заради петролния бизнес? / Снимка: Дарик - Благоевград

Експерти от ДОТИ усилено разследват бомбения атентат, насочен срещу благоевградския бизнесмен и съдружник в Бирена борса "Бриндо" - Иван Хамбарджийски, съобщиха от полицията.

Криминалистите вече са призовали за разпит и извършване на процесуално-следствени действия близо 20 лица от криминалния контингент в Благоевградско. Светкавичните действия са разпоредени от вътрешния министър Михаил Миков, който е бил уведомен лично от семейство Хамбарджийски.

Иван Хамбарджийски, известен като Бриндо, коментира за Дарик, че бомбеният атентат е с цел сплашване и е поръчан по всяка вероятност от хора, свързани с петролния бизнес в Югозападна България.

В телефонен разговор Бриндо посочи, че евентуалното замесено в случая лице е благоевградчанинът Росен Йорданов-Жъчката, който е представител на известна петролна компания, заедно със своя брат Йордан Йорданов.

"Не зареждаме колите, обслужващи семейната ни фирма от бензиностанциите на Йорданови, а от друга голяма верига", бе лаконичният коментар на Иван Хамбарджийски-Бриндо.