Арестуваха двама гърци и един непълнолетен за наркотици
Арестуваха двама гърци и един непълнолетен за наркотици / netinfo

Арестуваха двама гърци за притежание на хероин. Задържаните са спрени за проверка в района на ГКПП-Кулата.

В хода на проверката в единия арестуван е намерено и иззето около 16.8 гр. кафяво, прахообразно вещество, което след направен полеви тест е реагирало положително на хероин, а в другия е намерено и иззето около 14,5 гр. кафяво, прахообразно вещество, реагиращо положително на хероин.

Вследствие на продължилите издирвателни мероприятия е задържан А.Х. на 39 годни от с.Яворница, който е съпричастен към случая. Лицата са задържани със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата продължава.

Със заповед за полицейско задържане е арестуван и 16-годишен младеж от с.Драката, общ.Струмяни. В хода на извършена проверка у лицето е намерена и иззета цигара, съдържаща около 0,32 гр. канабис. По случая е образувано досъдебно производство.

Oще един младеж е задържан за притежание на наркотици. В хода на извършена на пътен възел Ораново в Симитли, проверка на лек автомобил „Киа Рио” управляван от неправоспособния водач Р.Х./24г./ от гр.Симитли, от полицейски служители на 02 РУП-Благоевград, у лицето е открито и иззето топче, съдържащо около 1гр. суха, зелена, тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала положително на марихуана. Образувано е досъдебно производство. Лицето е задържано със заповед за задържане до 24 часа.