6 буферни зони в Пиринско стават защитени местности
6 буферни зони в Пиринско стават защитени местности / netinfo
Шест буферни зони на резервати попадащи в териториалния обхват на РИОСВ -Благоевград се прекатегоризират в защитени местности със заповед на министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров.

Буферната зона на резерват “Ореляк” в землището на с. Лъжница, община Гоце Делчев се прекатегоризира в защитена местност “Лъжница”. Буферната зона на резерват “Соколата” в землището на с. Игралище, община Струмяни става защитена местност “Чукаро”, а буферната зона на резерват „Конгура” в землището на Петрич, община Петрич става защитена местност “Бабите”. Буферната зона на резерват “Али ботуш” в землищата на селата Голешово, Парил, Нова Ловча, община Сандански става защитена местност “Славянка”.

Буферните зони на поддържаните резервати “Тъмната гора” в землището на с. Ковачевица, община Гърмен и „Конски дол” в землището на с. Плетена, община Сатовча стават защитени местности “Беслет” и “Манастирището”.

В срок от 1 година РИОСВ - Благоевград ще предприеме необходимите действия, съгласно нормативно установената процедура за означаване на границите на защитената местност с трайно и ясно видими знаци на терен.