/ Samsung

Ако сте фенове на Samsung, едва ли сте пропуснали последното световно събитие, на което бяха показани трите нови устройства от серията Galaxy S. Ако сте фенове на Samsung, едва ли имате и нужда да бъдете убеждавани в предимствата на техните смартфони, но този път новостите са толкова важни и изпреварващи времето си, че няма как да ги пропуснем.

2023-та носи най-доброто от Samsung досега под формата на три нови модела Galaxy – Galaxy S23, Galaxy S23+ и Galaxy S23 Ultra. Създадени с основната цел да предефинират основните елементи на премиум преживяването, Galaxy S23 и Galaxy S23+ намират своето място сред хората с различен лайфстайл и хобита, и се раздават на максимум, за да обезпечат всички ваши очаквания – от процесора до камерите.

Една от основните нишки, свързваща трите модела, е оптимизираният графичен процесор, който е с 41% по-бърз в сравнение със серията Galaxy S22. Moделите от серията имат потенциала да привлекат и най-запалените геймъри с чисто новия Snapdragon® 8 Gen 2, който е и най-бързият Snapdragon до момента. На езика на обикновените хора това означава, че те са оборудвани със специален чип за супер добра производителност, която превръща гейминга в невероятно реално изживяване (при това с огромна издръжливост на устройството). Snapdragon® 8 Gen 2 подобрява значително консумацията на енергия (тоест, намалява я), както и времето за зареждане, а освен това моделите са със суперплавен 120Hz дисплей, така че да усетите играта максимално органично.

Ясно е, че процесорите и на трите устройства са направени така, че да издържат и на най-големите предизвикателства, затова ги оставяме заредени на пълна мощност и продължаваме към другите предимства. Какво интересува всеки потребител на мобилен телефон и кой е първият въпрос (или ако не първият, със сигурност вторият), който ще чуете от приятелите си, когато им представяте новия си Galaxy?

d
Samsung

„А хубави снимки ли прави ли?“, разбира се.

Е, със серията Galaxy в ръка спокойно можете да кажете „Не само хубави, а най-хубавите досега!“

Започвайки от миналата година с устройството Galaxy S22 Ultra компанията въведе значително оптимизиран Adaptive Pixel сензор, който в Galaxy S23 Ultra вече е 200MP. Сензорът използва технология за групиране на пиксели, за да поддържа няколко нива на обработка с висока разделителна способност наведнъж.

Пак го казахме много сложно. Цялото това изречение идва да ни обясни, че Samsung се развиват много решително в посока създаване на сензори, които да правят от снимката една запечатана реалност.

В този смисъл, Galaxy S23 Ultra предлага най-модерната камера на Galaxy до този момент, като основното подобрение е в новите възможности за Nightography (нощна фотография). Визуалният шум, който обикновено вреди на изображенията при слаба осветеност – тоест прави ги размазани и не на фокус, тук се коригира от нов алгоритъм за обработка на сигнала на изображението (ISP). Той самият пък е задвижван от изкуствен интелект, който подобрява детайлите на обекта и цветовия тон (имаме нужда от повече изкуствен интелект в този живот!).

d
Samsung

Samsung Galaxy S23 Ultra наистина осигурява епични възможности да снимате през нощта, независимо дали обектът е Луната или гаджето ви на фона на Луната. С това устройство в ръка можете да бъдете 100% сигурни, че всяка нощна снимка вече ще е съвършено ясна, без замазване и визуален шум. Единственият шум, всъщност, ще е този от овациите под всяка ваша нова снимка, особено при нощните портрети с професионална дълбочина и перспектива. А ако нещата са по-сериозни и се целите нависоко – нощното видео е вашият коз за печелене на внимание или пък на награди. Детайлите в него са ясни и дълбоки, дори и в контражур или на слаба светлина, и е съвсем сигурно, че никой няма да ви повярва, че сте снимали с телефон. А ако направите едно Hyperlapse видео на обсипания със звезди небесен свод, гарантирано имате няколко хиляди лайка и покана за включване в международен конкурс за фотография, благодарение на новия Астро режим. Не, последното си го измислихме и кадрите наистина ще са като за конкурс!

Селфитата – другият „тест“ за всеки смартфон, са издигнати в култ в серията Galaxy. И трите устройства въвеждат бърз автофокус и първата Galaxy Super HDR предна селфи камера, която нараства от 30fps на 60fps, за да произведе значително по-точни изображения и видеоклипове. Или иначе казано, в превод това означава супер ясни, дълбоки и изразителни кадри, с които можете да имате нова профилна снимка в социалните мрежи всеки ден. Малко добри думи и за широкоъгълната камера, която в тази серия е с почти удвоена резолюция, за да виждате и най-малките детайли на нещата, които снимате – без значение дали увеличавате определен сегмент от обекта или го оставяте в цялост. Носовете на котките изглеждат особено сладки с тази камера, а самите котки са рецепта за лайкове.

За по-амбициозните от потребителите е приложението Expert RAW, което е достъпно изключително за Galaxy и позволява заснемане и редактиране на изображения в стил DSLR в RAW и JPEG. С него можете да се превърнете в дизайнер на собствените си снимки и да експериментирате колкото искате само с телефон в ръка, а накрая резултатът да е като от списание.

d
Samsung

Всичко дотук е прекрасно, но сигурно у много у вас напира и въпросът „а батерията, батерията как е“?

Ами, добре е батерията, благодарим за въпроса. В детайли - Galaxy S23 идва с 3900 mAh (типична) батерия, а Galaxy S23+ - с 4700 mAh батерия, като това означава, че можете да възпроизвеждате около 22 часа видео на Galaxy S23 и до 27 часа на Galaxy S23+. Galaxy S23 Ultra е с най-устойчивата батерия от 5000 mAh, която спестява достатъчно енергия за време на работа, така че да продължите да играете и да гледате филми, например.

Накрая – по две думи за екосъобразността на моделите и техния дизайн. От представянето на серията Galaxy S22 устройствата Galaxy идват на бял свят с все повече рециклирани материали в себе си – от 6 вътрешни компонента в Galaxy S22 Ultra до 12 вътрешни и външни компонента в Galaxy S23 Ultra, включително рециклиран алуминий, рециклирано стъкло и рециклирана пластмаса, произведена от изхвърлени риболовни мрежи, варели за вода и бутилки от полиетилен терефталат (PET).

Новата серия Galaxy S е и първата, която предлага Corning Gorilla Glass Victus 2 за супер издръжливост и е проектирана със средно 22% рециклирано съдържание. Освен това всеки смартфон Galaxy S23 идва в кутия с нов дизайн, направена от 100% рециклирана хартия. Така че, ако сте от хората, които мислят за природата и се чудите дали и Samsung се вписват в тази посока – вписват се и още как.

d
Samsung

А дизайнът е типично изчистен, стилен и едновременно с това – завладяващ. И трите модела са с цветове, създадени с естествени багрила, елегантни и стилни, но същевременно земни и натурални. Можете да ги имате в мистично черно, естествен памук, горско зелено и нежна лавандула, като цялата серия се отличава с полирана метална рамка. Тук е мястото да споменем, че от трите модела Galaxy S23 Ultra е този със S Pen – с него и Google Meet, например, ще сте напълно оборудвани за идеалния видеоконферентен разговор, при това с всички удобства и предимства на големия екран. А на висококачествения екран гледането на видео съдържание в YouTube е истинско удоволствие. Потребителите, закупили модел от серията Galaxy S23, могат да активират неограничен достъп към YT Premium за период от 4 месеца до 01.04.2024 г.

И ако вече сте намерили своите три причини да се наградите с някой от новите модели от серията Galaxy, напълно ви разбираме. На нас даже не ни трябваха три – и една е напълно достатъчна.