Стоун Компютърс отвори офис в Македония
Стоун Компютърс отвори офис в Македония / netinfo

"Стоун Компютърс" – един от водещите интегратори и доставчици на ИТ оборудване в България, отвори този месец свой офис в столицата на Македония – Скопие. „Стоун Компютърс - Македония" е 100% дъщерна компания на „Стоун Компютърс”, България.

Стоун е първата българска ИТ компания – бизнес партньор на IBM, която стъпва в западната ни съседка. Само преди няколко месеца на специална церемония в Испания Стоун получи авторитетния международен приз на IBM – за "Отлични постижения през 2006 г." като "Партньор от изключителна важност" за региона Централна и Източна Европа и Среден Изток.

Амбициите на компанията са да превърнат локалния офис на Стоун в Македония основен ИТ партньор за цялостни решения на местната администрация и бизнес. Портфолиото от услуги, които ще се предлагат включва комплексни ИТ решения по изграждане на Информационни системи, Системи за съхранение на данни, Системи за сигурност, управление, мониторинг контрол на достъп. СТОУН ще предложи услуги от портфолиото си, свързани с изграждане на CISCO базирани комуникационни структури и предоставяне на софтуерни решения, базирани на IBM и Oracle.

Създаването на outsourcing центровe ще бъде приоритетна задача в развитието на бизнеса в Македония.