С какво ще ни изненада новият Samsung Galaxy S7
С какво ще ни изненада новият Samsung Galaxy S7 / снимка: БГНЕС

Новият Samsung Galaxy S7 вече е факт. Двата модела на Samsung - Galaxy S7 и Galaxy S7 Edge бяха представени на Световното мобилно изложение в Барселона.

Според специалистите най-впечатляващото в Galaxy S7 е 12-мегапикселовата камера с бленда f/1.7. В комбинация с новия по-голям сензор на апаратите имаме 95% повече светлина за снимките. Камерата с dual-pixel система има три пъти по-добър фокус от предходните модели и така снимките и селфитата вече стават най-добрите в историята на телефонната индустрия.

Вижте кой е смартфонът с най-красивия дизайн

Новите модели задоволяват претенциите на ценителите. С новия хардуерен арсенал е постигната 30.4% повече производителност на процесора в сравнение с миналата година, както и 63.9% при графиките. А батерията е толкова издръжлива, че на телефона може да гледате спокойно, който и да е филм, а геймърите могат да играят и сърфират на воля, без да се притесняват, че батерията им ще падне бързо.

Galaxy S7 са изработени от стъкло и метал, но като цяло нямат големи визуални промени в сравнение с предишните си модели. Камерата е по-прибрана и не стърчи така, както преди, но екранът все още не е 100% плосък. Телефоните имат система на охлаждане, подобна на климатиците, за да не прегряват.

Samsung връща и екстрата microSD порт и сега вече може да си сложите карти до 200GB.

Удобства и нови технологии върху китката

Интересен факт е, че S7 може да се ползва под вода и снимките под вода вече са факт - с телефона може да се гмуркате или да се къпете в рамките на 30 минути на дълбочина 1,5 метра.

Новите модели имат и Always-on дисплей (винаги включен екран), което улеснява прегледа на уведомления, календар, час и колко процента батерия има телефона.

Galaxy S7 и S7 Edge ще са на пазара в САЩ и Европа след няма и месец - на 11 март. Galaxy S7 ще се предлага в черен и златист вариант, а S7 Edge - в черно, златисто или сребърно.